Oj så ont jag haft inatt

Älskar ju att käka på alla goda körsbär som trillat ner från trädet på mattes/husses tomt. Dom är så söta och sliskiga att jag kan ju inte låta bli, men vad hände sedan ???? Inatt vaknade jag och hade hur mycket magkramper som helst och fick gnälla till så matte/husse hoppade upp ur sängen och sprang ut med mig, och så höll vi på ett antal gånger inatt. Förstår inte varför det skall göra så ont och magen bli så dålig när de smakar så gott...??!!

Nåja - idag mår jag lite bättre, men är ganska matt så jag tar det lite lugnare och sover mycket. Har ju hört att vi får kul besök  i eftermiddag så jag måste ladda batterierna så jag kan busa riktigt mycket med besökarna när de kommer.

Voff Voff från mig.

Jag ville leka - men det ville inte katten ...

Igår så hade vi besök av en svart katt på vår tomt. Jag blev jätteglad och trodde jag äntligen fått en ny lek-kamrat, men se det tyckte nog inte katten då den bara morrade och reste ragg mot mig. Jag som blev så glad, fick vackert finna mig i att släppa iväg katten så den kunde springa iväg och sedan gå och leka med husse & matte istället.

Mjau ... heller hur den nu lät ...

Har varit på Helsingborgsfestivalen :-)

I fredags så fick jag följa med husse, matte och deras vänner ut på stan och gå på Helsingborgsfestivalen. Jättekul att ta tåget in till stan och jag var helt chockad över hur mycket folk det var överallt inne i stan. Matte var dock gullig och gick med mig dit det var lite lugnare när det blev lite väl mycket skoj men det var himla kul att få följa med och se på allt kul och så mycket det fanns att lukta på. Massa musik och sedan alla godsaker som folket tappat ner i min nivå på gatan som jag ivrigt försökte äta upp utan att matte/husse skulle hinna med och plocka bort mig från godsakerna.

Här ser ni mig med en del av gänget och sedan matte och jag i ett av show-tälten.
 

Bäää Bäää - vad är det för läte ...

Följde med och hälsade på "farmor och farfar" ute i deras stuga som de har uppe i Vejbystrand och där fick jag för första gången komma i kontakt med dessa bräkande saker som som stirrade så på mig. Hade ju ingen aning om vad detta var  för nått och blev först lite rädd men sedan tyckte jag det var så kul att skälla tillbaks. Mina skall låter mycket bättre än deras dumma bräkande ... ja det tycker ju jag iallafall :-)


Attans - jag hinner ju inte med ...

Husse och matte har så mycket på gång nu med bröllopet inom 2 månader så jag hinner nästa inte med i alla svängarna - dessutom har de massor av besök hela tiden och vi far runt som yta stickor.... eller kanske inte ändå för när jag tänker efter så är det ju ändå så att Måndag - Fredag så får jag fortfarande vara hemma med matte och kan ju springa runt hur jag vill i trädgården om jag har lust, men då är det ju varmt och jag är lat så då ligger jag mest inne och kyler ner mig på marmor golvet i hallen eller på kaklet i badrummet. Förra helgen så hade vi besök av Roger & Åsa från Stockholm, och vi var på lite utflykt i regnet men mest satt dom hemma faktiskt och spelade spel och snackade skit.

Roger var dock en himla rolig prick för han lekte med mig och vi hade himla skoj på gräsmattan :-)
Kom snart igen - för jag tycker om att leka.

Här var precis när de kom och då visste jag ju inte riktigt vad jag tycke så jag räckte ut tungan:



De spelade Kubb och killarna hade aldrig vunnit om det inte varit för mig :-)
Det spelades TP & kort och matte var inte för "bright" men jag gjorde så gott jag kunde för att hjälpa och här ser ni mig när de mutat mig med "Squarral" och sedan när de vill använda mig som lyckmaskot i deras spel....
 

här med mattes väninna Åsa ...


Nu i helgen så har vi besök av Clas, Pernilla & Jompa och det har blivit lite samma sak - utflykt till Ittala Outlet och sedan Mölle och sedan spel och mat/dryck hemma ... ja men det har inte varit någon nöd på mig då jag alltid för föja med överallt och det händer massor av saker hela tiden. ......

Kort kanske kommer senare från helgens besök - om inte så kommer andra historier nästa vecka då jag hört ryktas att Jennie & David är på väg för att hälsa på oss.

Sov gott - Voff Voff

VALPTRÄFF - min livs bästa dag!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Söndag 12 Juli - bara en dag före jag fyllde 4 månader

Kan ni förstå hur underbart det är att få träffa sina syskon och bara få leka med någon i sin egen klass ??? !!!!
Går inte att beskriva om ni inte varit med om det. Jag är så glad över att min matte & husse verkligen planerade om sin semester, trots att matte hade sitt 40 års firande att tänka på bara för att jag skulle få vara med på denna underbara dag. Lena (ja ni vet min kennel-morsa) , hon hade ordnat med allt möjligt i aktivitetsväg. Först var det tips-promenad, och sedan skulle hundarna tydligen bada , men det tyckte jag inte om , hur mycket än husse försökte locka mig att hoppa i dammen. Sedan var det lunch och därefter spår i skogen och lite tips/trix inför utställning. Nu när vi fyller 4 månader så får vi ju ställas ut i inofficiell klass för valp. Lena tipsade om vad som kunde vara bra att tänka på. Jag hoppas matte lyssnade för jag hade fullt upp att tänka på hur kul det var att busa med mina syskon.

Bilder från dagen :
Husse borstar mig - så jag är fin när jag kommer och möter mina syskon:

Nu har vi kommit fram - attans vad vi busar:

Sedan fick vi äran att se nästa lilla kull som bodde hos Lena nu....  Å Lena tänkte att husse och matte kunde ta hem en av dessa söta otingade valparna ... men det var de inte så sugen på ... dom tyckte tydligen jag gav dom händerna fulla??? Jag förstår ingenting.


Sedan var det tips promenad.: Bus och bus med syskonen  - så kul ....


här ser ni bilder från utställnings träningen. Husse och matte har ju redan massa tidigare bilder från spårövningar med mig, så därför finns inga bilder med i bloggen på detta.  :-)


Oj vad jag gilllade att busa med mina syskon: Vi hade det så kul:;


Men vänta nu -  NALA är ju bara lite VALP - ja mycket mindre än oss .... JAG MÅSTE GÅ IMELLAN och ta ansvar här storebror som jag är till mina syskon. JAPP - jag hade en och annan lilla syster som var väldigt elak med lilla NALA och
 det tyckte jag inte om så jag gick imellan och försvarade henne. Måste dock säga att egentligen är hon en sådan tuff liten tjej att hon inte behöver försvar - men ändå ..... Se här hur fint jag parerar imellan en av mina elaka syskon - vill inte nämna några namn ... *asg*

 

Hoppas nu att få träffa alla mina syskon (Sverige-Syskon) i Bjuv ... Love you!!!
Danmark - love you tooo - men vi får ju inte ses än - men jag längtar!!!!

Dessutom så var det ju så roligt att träffa MAMMA KEA  igen - hörde att du nu hade husse-släktingar nära min  matte & husse så jag hoppas du snart kommer och hälas på där jag bor. Vill ju visa hur fint jag har det :-)

VOFF VOFF

Oj - jag har blivit kändis !!

Torsdag 16 Juli 2009


Matte och jag åkte iväg till Bruces Skog i Helsingborg som är ett toppen ställe för oss hundar. Vi har varit där förut, men nu var det dags för mig att få springa lös i deras fina inhängad som de skapat enbart för oss hundar. Hade jätteskoj!!
På väg hem igen så kom det en reporter + fotograf från HD och frågade om jag och matte ville ställa upp och vara med i en enkät som de precis gjorde om hundar. Självklart!! Jag charmade dem som bara den - och idag, Söndag 19 Juli 2009, så har vi hamnat både på HD's websida samt i tidiningen med foto. Kolla vad fina vi är.



Ni finner repotaget på webben på följande länk: http://hd.se/skane/2009/07/18/varfoer-valde-du-just-den-rasen/



Mer info om Bruces Skog, Helsingborg:
I Bruces skog finner du hundslingan som är speciellt anpassad för hundar och deras ägare. Den är 2,5 km lång och innehåller ett antal övningsstationer där du som hundägare kan träna din hund. Där finns dessutom ett hundhägn, där du kan träna din hund lös året om. Du finner mer info på Helsingborg.se

Slut på Dorotea besöket

8-11 Juli 2009

Veckan tog slut alldelles för snabbt och jag fick hoppa in i bilen igen för att vi skulle ta oss hem till Ödåkra igen. Jag visste ju dock att jag skulle snart få träffa mina syskon så jag blev inte så ledsen över detta utan såg fram emot nya äventyr på annan ort..... Innan vi åkte hemåt så hann jag med att få spåra lite i den norrlänska skogen med matte och husse och sedan även busa mera med Tindra. Men attans vad jag blev avundsjuk när Tindra tog mitt fina ben och låg och tuggade på det och bara morrade på mig när jag ville ha det tillbaka.... Matte sa nått om att jag skulle lära mig att dela med mig, men det tyckte inte jag för det var ju mitt!!!




Promenad på mattes födelsedag....

Tisdag 07 Juli kl 13:00

Under dagen efter allt stohej på natten med smurfar så blå så blå så fick jag en underbart härlig promenad med matte och husse. Dom släppte mig helt fritt på vägen upp till Hökberget så jag kunde springa och busa hur mycket som helst och ha mina fina små Hoffe-ryck :-)))

Behövdes för att få utlopp för alla min energi.............

Hittade en helt underbar litten vattentunnel som gick under vägen och jag fick världens ryck och sprang upp och ner och fram och tillbaka och sedan till sist igenom hela tunneln och kom ut på andra sidan - hur kul som helst!






Så rädd man kan bli för små blå .....

Tisdag 07 Juli - morgon 00:25


SMURFAR!!!????   Vad sjutton är detta för nått ???  

Alltså - får det bara vara på detta sättet att man skrämmer nästan halvt ihjäl mig som söt hund bara för att matte fyller 40 bast. Ja tydligen ... nåja - jag måste säga att jag hanterade det väldigt coolt och jag tror inte att de andra såg hur rädd jag egentligen blev. Vi åkte ju till Dorro för att matte fyllde 40 och kvällen innan så satt vi i god'an ro hemma och kollade på DVD (såg power hunden BOLT) och bara mös.



Sedan på kvällen så kröp vi till sängs så vi skulle vara pigga till den stora dagen därpå då festen skulle hållas. Tro om min uppenbara skräck när plötsligt en massa konstiga BLÅ figurer, ja t.o.m en svart kom in genom dörren och sjöng och spelade och dansade ...

http://www.youtube.com/watch?v=xoTXHIUD_6o

Oj oj oj vad jag blev rädd. Hoppade högt och sedan rappt upp i mattes säng så jag tryggt kunde gömma mig bakom henne. Kolla in vad skumma de ser ut dessa varelserna.


Ja sedan förstod jag ju vilka de var och då var det inte längre lika hemskt, utan faktiskt ganska roligt. Men jag valde att stanna extra nära matte, bara för att vara på den säkra sidan.


Ja matte är ju sotardotter - så detta är hennes bror som är utklädd till sotar-smurfen. Träffande :-)



Matte och jag med "mormor" alias Gammelsmurfan.



Sedan när allt stök och bök var över och alla hade fikat smörgåstårta mitt i natten och sedan gått hem så kom matte äntligen och lade sig igen - oj vad vi mös ihop då hon gjorde ett undantag och tillät mig att få sova i hennes säng. Se så vi myser gott ihop.



Mera info kommer ang. mattes födelsedag och allt jag hann med då :-)

Ny vän i Dorotea

Hej alla!
Nu är jag på semester i Dorotea med mina människovänner och där har jag minnsann träffat en ny vän. Tindra är en jämthundstik på 6år som bor hos "morbror" Roger. Hon har verkligen varit en tålamodig tik som även lärt mig ett och annat :-)
Se så fina vi är:

Utflykt till Fjäderholmarna

På lördagen så åkte vi ut till Fjäderholmarna tillsammans med några kompisar till husse och matte. Jag hade ju aldrig åkt  båt tidigare men var jätte duktig. Matte blev så stolt då jag klarar av så mycket och vi såg en jättestor Grand Danois som inte ens vågade gå ner för landgången gjord av stålgaller (gallerdurk) utan bara tvär vägrade medans jag  glatt trippade ner och upp utan problem.

Här sitter vi på båten - var lite fullt så vi fick sitta på golvet.


Här tittar jag ut från min plats under bordet på restaurangen vi besökte.


Sedan tog vi en promenad runt den lilla ön - oj så mycket det fanns att lukta och titta på och alla vi mötte tyckte jag var så fin där jag strosade på. Här stannade vi för ett litet Sangria stopp för de vuxna medans jag fick vatten och lite bus.



Vårt mål för dagen var utomhusteatern där Pernilla Wahlgren & Co uppträdde.
Första 10 minuterna gick väl bra men sedan kom det en sådan störtskur att de fick avbryta spelet för 10-15 minuterna och alla besökare fick söka skydd i ett stall - se här hur blöt jag blev. Matte var snabb och när det slutat regna så passade hon på att köra lite träning i vattenpölarna med mig - så jag fick både sitta och ligga ner i vattnetö. Bra övning inför framtida utställningar/tävlingar :-)





Här en bild på själva scenen med skådesåpelarna och sedan jag som ligger och torkar på filten. Var ju själv inte så intresserad av vad som hände där uppe på scen, så jag nattade lite ...





Så var det dags för båtfärden hem igen. Myser lite extra här i mattes famn :-)


Semester med familjen - första stoppet = Stockholm

Då kom dagen då matte & husse tog med mig på den långa semester resan upp till Norrland. Första delstoppet var att åka till Stockholm, och sedan stanna där en dag innan vi fortsätter. Allt för att jag inte skulle behöva åka bil så långt i det varma vädret och det blir ju så långtråkigt att ligga bak i hundburen.

Här är vi på första stoppet, hos Åsa & Roger i Grödinge utanför Stockholm.






After work ...

Fredagen 26 Juni - Fredagsmys hemma i trädgården med min matte & husse, med härligt och soligt väder och bara så underbart.


RSS 2.0