Jul ledigt från dagis

Här i mellandagarna så har jag fått vara hemma med matte, men hur kul har det varit då när hon jobbat ?? :-( Nåja idag så var hon äntligen ledig och när vi satte oss i bilen så tänkte jag - "Typiskt, nu skall hon iväg och handla och jag får sitta bara här i bilen och vänta"..... så döm om min förvåning och glädje när vi åkte iväg till Bruce skog (som jag verkligen gillar) och hon tog med mig på en lång härlig promenad. Fick springa lös och hoppa runt hur mycket jag ville på åkern och vi träffade två rara gamla damer som tyckte jag var så fin. Jag visste inte riktigt om jag ville hälsa på dem, men egentligen så tänkte jag visa upp mina färdigheter för så väl matte som damerna och när matte väl kom sig för att äntligen säga "Varsego - Hälsa" så gick jag fint fram som jag lärt mig av husse och på kursen i Halen och snusade fint på damernas hand och sa hej. Tro om dom tyckte jag var väluppfostrad :-)))   Dom skulle bara veta hur väl uträknat detta var för nu blev matte så impad att hon gav mig massor av godis och beröm senare när vi gick vidare. Vad gör man inte för belöning!!  Fick se både en kanin och rådjur men olyckligtvis var jag kopplad just då så jag kunde inte jaga efter dem. Skulle varit härligt att få springa och jaga dem lite grann, men chansen kanske återkommer vid ett annat besök i Bruce skog.

I eftermiddag så har matte varit ganska tråkig då hon förbereder inför morgondagens begivenheter, så jag har passat på och vilat upp mig ordentligt så jag kan leka ordentligt med de 3 hundarna som kommer med på besök. Träffade dem förra nyår allihopa och dom är lika stora som jag och härliga att umgås med så det skall bli kul med lite hundbesök, så kan husse/matte umgås på sitt håll med de andra människorna.

Jag återkommer med lite bilder från Nyårsfirandet och mina härliga polare (2 jakt labbar + Winston, Golden)

Voff Voff slut på året och Voff Voff Gott Nytt till er alla hundar där ute och även mattar/hussar och andra intresserade som tittat in på denna blogg.

God Jul alla vänner och även ni som jag inte känner :-)


Inbjudan har kommit ...

Hässlehoffs Kennels Allroundhundträff är nu planerad till 8 Januari 2011. Matte fick precis en inbjudan via FB och svarade JA direkt. Hoppas att det kommer många syskon och andra goa hoffe-släktingar. Skall bli så roligt att få träffa Lena&Per också - var ju så länge sedan och jag tycker ju så mycket om dem. Älskar att få komma hem till kenneln ute i skogen. Så härliga barndomsminnen :-)

Jag passar på att dela en liten bild på mig från jag var riktigt liten och nyss kommit hem till min familj.


Julgranen och jag

Måndag - konstig början på dagen då både matte och husse klev upp samtidigt. Blev lite orolig och förstod inte riktigt vad som skulle hända. Men så trevligt det blev när vi alla tog en morgon promenad i Bruce skog och sedan lämnade matte och jag av husse på jobbet innan vi fortsatte till mitt dagis. Efter en härlig dag på dagis så blev jag hämtad av både husse och matte och det hör ju inte heller till vanligheterna så jag förstod nästan att nått var på gång. Mycket riktigt så skulle vi ju inte hem, utan vi hamnade i härlig Ljung hos husses mor&far. Älskar att vara där för jag får så mycket godsaker och Mojjan och Arne som husses föräldrar heter är så trevliga med mig. Ja alla är ju trevliga som klappar mig lite extra och sticker till mig godsaker att äta :-)

Efter min middag så fick jag komma ut på promenad i Ljung och det var så mycket härliga lukter så jag blev nästan lite tossig.... snosade runt som bara den och struntade totalt i hur halt det var. Husse satte sig på ändan en gång, och det såg ju lite roligt ut. Senare på kvällen så kom det mera folk på besök i Ljung och jag fick lite julskinka och godbitar. Här ser ni ett kort på mig framför julgranen i Ljung.


Julbadet kom tidigt i år

I söndags så var jag ute i Bruceskog och skruttade runt med husse/matte. Älskar att springa lös där då det är så fina öppna market och sedan härlig skog, och fina promenad stigar. Som vanligt så blev ju inte matte så glad när jag inte lyssnade på hennes inkallning utan istället valde att hoppa ner i den fina sunkiga bäcken vid skogskanten. Trots kylan så sprang jag ner en snabbis och doppade mig så man fick lukta riktigt gott och jag blev lite avkyld efter allt springande ute på åkern...... Jag hade inga problem med att jag luktade lite sumpråtta, men för att göra matte och husse till lags så fick jag ställa upp på ett rejält bad i badkaret när vi kom hem. Så nu är jag fin igen och matte kunde inte sluta snutta på mig när jag höll dem sällskap i sängen en stund innan de skulle sova. P¨å dagis tyckde dom jag var extra skinande och fin i pälsen och undrade om jag fått någon special behandling med blank-päls-spray ... men då svarade matte att jag bara var nytvättad för en gångs skull ....

PS: Säg inget till matte, men egentligen så tycker jag nog också så här efteråt att det var rätt skönt att bli ren och fin igen och få extra mycket gos med alla :-)

Mitt nya dagis är så bra

Sedan i Augusti måndag har jag varit på mitt nya dagis i Bårslöv hos Christer & Krister. Trivs jättebra och är så glad att jag får vara där hos dem. De har stor lantgård och egna burar för oss hundar med lucka ut till egen rastgård. Passar mig suveränt och sedan har de en stor rastgård där vi brukar få leka med varandra. Ibland är de andra hundarna lite kinkiga och tycker jag är lite väl burdus och då vill dom inte leka med mig :-( , men Christer&Krister säger att jag blir lugnare och lugnare och några roliga lekkompisar har jag allt imellanåt. I torsdags tog dom "skolfoto" på de hundar som var på plats som de sedan skall sätta upp på väggen och de har t.o.m hamnat på webben i deras nya blogg. Jag är störst säger dom :-))
Kolla in här så finner ni mig och mina vänner: Bårslövs Hundpensionat FotoGalleri & blogg

Längar till måndag igen då jag får åka dit igen. Voff Voff!

Julpyntat med matte

För två veckor sedan så fick jag hjälpa matte och julpynta inför första advent och då passade de på att ta ett fånigt kort på mig. Hur töntig ser man inte ut med julmössa på huvudet - men ack vad gör man inte för att hålla matte glad och sedan kunna skicka ett kort till "mormor" i Norrland.
Så här såg jag ut:

Det var inte igår...

Oj vad tiden går fort, och matte har haft så mycket att göra att varken hon eller jag kommit i närheten av våra bloggar på så länge. Men nu tänkte jag allt passa på att skriva lite när husse skall ut på galej och matte skall förbereda lite annat stök inför kvällen.

Tiden har som sagt runnit iväg och vi fick sluta på träningen i Dalby då pendlingen tog för lång tid och det blev allt för stressigt både för mig och matte att försöka dela oss och hinna dit varje Tis alt. Tors. Så ingen träning just för tillfället annat än lite i garaget nr 2 som husse ställt i ordning för min skull. Har fått vip-bräda, koner och div. hinder som vi ibland tränar med. Tycker det är jätteroligt, men dock för sällan - så jag får tjata lite mer på matte/husse så vi kommer ut dit oftare.

Snön har nu legat här nere i Skåne ett tag och jag tycker det är så mysigt att vara med husse när han kör snösvängen. Då springer jag brevid trädgårdstraktorn och hjälper till så han kör ordentligt och varnar om nått kommer ivägen. Sedan får jag jätte härliga stora snödrivor att hoppa runt i ute på gården - så kul och precis som i Norrland förra året när jag hälsade på Tindra. Ni vet min härliga jämthundskompis uppe i Västerbotten.

Nä nu ropar husse och vi skall ut på en promenad innan han skall iväg på julfest.... får skriva mera senare. Voff Voff!

RSS 2.0