Vad hände ??

ena dagen var jag med matte & husse och hade det hur mysigt som helst och sedan så åker jag till mitt härliga dagis och ingen hämtar hem mig ????!!! OK jag älskar Christer och Krister men hallå - vad hände med min husse och matte ???? Har de gått vilse ?? Varför får inte jag komma ut och leta upp dem ??? Hur lännge skall de vara borta? Vet de över huvudtaget vart de är ?? Ja det har jag ingen aning om för ingen har sagt till mig vad som händer- man kanske om man kollar in mattes blogg så hittar man vad de håller på med. Under tiden så njuter jag här på mitt älsklingsdagis/pensionat och får väl se om de kommer tillbaks så småningom. Voff Voff!!

Har ni inte en länk till mattes blogg -- ja då kommer den här ....
http://grevinnanafodakra.blogg.se/

Resultatet på röntgen har anlänt

Glädjande besked

Veterinärdata
Undersöknings datumVeterinär / KlinikResultat
2010-10-07 Våxtorps Djurklinik HD grad B
2010-10-07 Våxtorps Djurklinik ED ua (0)

Känns härligt att man blev godkänd men lite svårt att förstå sig på skalan när både A + B resultat noteras som "normala höftleder" så matte fick göra lite undersökningar via Google och läsa på.

Lite info om vad som gäller ED  Gradering

Vid den centrala granskningen av röntgenbilderna graderas armbågsledsartros enligt följande skala, som nu också används internationellt:

0 - inga påvisbara förändringar

I - lindriga benpålagringar, upp till 2 mm

II - måttliga benpålagringar, 2 - 5 mm

III - kraftiga benpålagringar, över 5 mm


För HD gäller följande Gradering

Gradering av höftledsstatus sker enligt normer fastställda av FCI. Normerna bygger på dels passform mellan lårbenshuvud och lårskål, dels på djupet av lårskålen dvs. hur djupt lår benshuvudet ligger inne i lårskålen. Lederna graderas i 5 grupper:

A - normala höftleder grad A

B - normala höftleder grad B

C - lindrig dysplasi

D - måttlig dysplasi

E - höggradig dysplasi

Röntgenundersökning kan aldrig bli en exakt metod för fastställande av en hunds höftledsstatus. För djurägarnas skull och för att undvika att hundar felaktigt klassas som dysplastiska är därför målsättningen att i tveksamma fall hellre fria än fälla.

(Info hämtat från SKK's broschyr kring Röntgen/Information om röntgenkontroll av leder hos hund) som finns att hämta på www.skk.se


Leverpastej spår i Duveboskogen

Imorse blev jag så ledsen när husse luktade så gott i fickorna av leverpastej och sedan väljer han att åka ut utan att ta med mig ??!! Inge roligt alls. Sedan kom husse hem och låtsades som inget hade hänt och leverpastejen var borta. Hm - jag fick en tankeställare och funderade i flera timmar på detta. Sedan klockan 14 så kom matte och tog med mig på en cykeltur upp till Duveboskogen och döm om min förvåning när jag sedan fick ta å mig spårselen. Visade sig att husse tydligen hade gått i skogen och lämnat fint leverpastej spår efter sig. Hittade t.o.m de två snusdosorna som han tydligen tappat och då var jag snabb att äta upp det goda som gömde sig där i. Jättekul spår!! Sedan blev det en cykeltur hem igen och gissa om jag då var trött - så nu har jag vilat i någon timme och är fit for fight igen.  Härligt för då kan jag köra med husse och matte ikväll....... Voff Voff

Husse kom äntligen tillbaks

Som jag har längtat i helgen och jag trodde nästan att jag aldrig skulle få se min husse igen. Han försvann på torsdagen efter han lämnat mig på dagis och inte synts till förrän äntligen igår (söndag) kväll då matte listigt nog tog bilen ner till Landskrona och hittade honom på en buss/parkering vid en MC affär. Så superglad jag blev och jag bara ylade av glädje så hela busslasten av människor tittade på mig. Nu har jag vaktat hela natten så han inte försvinner iväg igen. Man får tydligen hålla koll på honom så han inte kommer bort - och när jag så också fick följa med i bilen imorse så kändes allt lungt igen :-)))

Voff Voff - alla hundvänner - en varning - håll koll på era mattar och hussar så de inte plötsligt försvinner iväg, för dom verkar ha dåligt lokalsinne att isåfall hitta hem igen och då måste vi med bra nosar hjälpa dem på spåret!!

Stadsvandring

Idag så tog jag en tåg-tur med matte ner till stan och gick runt i solen och njöt. Fick äntligen bära min fina röda väska och alla som vi gick förbi log och hejade så glatt och tyckte att jag var så fin :-) Blev lite extra träning för musklerna att bära runt på väskan med lite vatten och prylar i och det är ju bra då jag kan behöva bygga på mig lite. Matte tog kort med sin mobiltelefon och så skickade vi ett MMS till husse som befinner sig utomlands.HD/AD röntgen gjort - avvaktar resultat

Är helt snurrig för tillfället. Har man varit iväg på den obligatoriska röntgen. Matte skjutsade iväg mig till Våxtorp imorse och så gav dom mig en spruta i nacken så jag skulle lugna ner mig. Man undrar varför egentligen då jag för en gångs skull var jättesnäll och låg så fint i väntrummet trots 4 katter, en mini dog + en "kalv"-hund på hur liten yta som helst :-)))   Nåja - dåsig blev jag och efter en stund fick jag komma in till röntgensalen.

Alltså - hur kul på en skala är det att ligga upp och ner i en liten vagga medans någon drar i bakbenen ???!!!! Inte alls tyckte jag och försökte spjärna emot så gott det gick, men attans dom fick nog in en bild ändå. Veterinären Per kom in och godkände bilderna och sa att det såg toppen ut, men det är ju SKK som slutligen bedömmer så nu är det bara att invänta "domen".

Önska mig lycka till!!  Många syskono verkar ha fått fina resultat så jag hoppas jag kan sälla mig till skara.

Nu måste jag slagga lite, då jag är så yr i mössan - natti natti! Voff!

RSS 2.0