Lycka med en kul lekkamrat på dagis

Idag har jag haft superkul på dagis och lekt med en schäfer hona. Glömde ju t.o.m. att fråga vad hon heter för jag blev ju bara så superglad att någon ville leka med mig :-))) Hoppas att hon är där imorgon också så vi kan leka vidare. Matte är jättenyfiken, men hon hämtar/lämnar ju väldigt sällan på dagis så endast husse har träffat min nya polare. Mmmm vad jag längtar till imorgon. Om jag somnar tidigt ikväll så går nog tiden fortare. Voff!

Lite spårning i skogen

Så roligt det blev idag när först både matte/husse tog mig med på morgonpromenaden, och sedan efter frukost så drog vi till skogs. Jag fick först en rastningsrunda med matte där jag fick springa fritt på snö-skaren och snusa runt hur mycket jag ville - super härligt! Under tiden hade husse lagt ut två spår till mig, så efter en liten vilopaus så fick jag spårselen på mig och sedan gav jag och matte oss iväg i spåren. Så underbart skönt och kul att vara i skogen och få använda nosen och hjärnan lite grann. Det var så länge sedan så jag fick lite bråttom - satte full fart framåt och missade då att markera ordentligt när jag passerade pinnarna, men matte höll tillbaks lite och då gick det bättre. Älskar att vara i skogen med husse/matte och önskade att vi kunde göra detta varje dag.

Nu är jag trött och behöver vila - så jag pustar ut på min favoritplats i hallen och vaktar lilla toaletten :-)

Vardagslunk

Veckan har passerat i sin vanliga vardagslunk. Husse kör upp mig redan 05:45 på morgonen och sedan en runda innan han lämnar mig på dagis kl 07. Sedan har jag det toppen på dagis hela dagen, även om jag hade önskat mig en lekkompis - har dock hört att det kanske kommer en dam som kan passa mig från 01 februari - så hoppas hon vill leka riktigt mycket. Blir sedan hämtad ca kl 17.00 och full fart hemåt för att få sig lite käk. Är ju inte så matglad på morgonen, men efter en hel dag på dagis så är det annorlunda och då behöver jag mera energi kvickt för att sedan kunna hålla matte/husse aktiva under kvällarna.

Denna vecka har även min polare Winston bott på pensionatet. Vi får inte leka ihop, då jag visar lite dåliga sidor ibland och det är nog bäst att husse/matte är med så allt flyter lugnt när vi två umgås ......

Har även hört i veckan att Hoffe Lägret i Halen är under planering - så jag hoppas allt Hoffe släktingar och andra Hoffar nu planerar in detta i kalendern.
Så notera följande: 

Årets läger kommer att äga rum i Halen den 1-5 juni. Det blir alltså 3,5 dagars hundträning i år!

Vi ses väl där!!  Voff Voff!


Min andra nyårsafton

Detta året så hade husse/matte bjudit hem alla som vi firade nyår med förra året - så jag fick vara på hemmaplan. Kändes gott och medans matte stod i köket hela dagen för att förbereda så fick jag vara ute med Husse på först en jättelång promenad och sedan fram åt 15:00 tiden gick vi in i garaget och körde hårdträning. Håller på att lära mig att bära en spann i handtaget och det går ganska bra - sen vet jag inte varför husse vill att jag skall lära mig detta, men det kommer väl fram någon dag. Hoppade lite hinder och åkte lite vagn och upp på min plattform som husse fixat till. Sedan som avslutning - och detta är ju det som jag gillar allra bäst - så fick jag leta köttbullar ute i snöhögen. Så kul och så gott!!  Voff Voff !!

Framåt 18-tiden kom äntligen gästerna och jag gick ut och mötte dem alla. Jag blev så glad att äntligen få lite hundkompisar på besök och speciellt min halvbror Winston som bodde hos oss tidigare i somras. Winston hade två polare med sig som jag träffade förra nyårsafton, två svarta jaktlabbar, men av någon anledning så gillar inte en av dem mig speciellt bra. Så synd tycker jag, för jag ville ju bara leka och ha kul. Så först fick jag och Winston vara inne en stund, och sedan efter ½ kvällen så byttes vi av och så fick labbarna komma in med Winston och till sist fick vi alla vara inne, men då fick jag vara med husse/matte medans alla andra hundar fick vara ute i hallen/köket.  Ja det fungerade ju fint det också, men jag hade ju gärna busat lite mera. Winston han är rädd för smällare så jag försökte lugna ner honom lite när det lät utifrån. Själv bekommer det mig inte alls vilket jag har förstått på Winston är bra, för han har berättat hur otrevligt det är att vara rädd och behöva flåsa så en hel kväll (eller egentligen en hel vecka) runt nyår.

Nyårsdagen var vi alla helt slut och bara låg och softade. Man får ta det lugnt på nya årets första dag!!

Här en bild på mig och Winston i hallen:


När jag sedan fick vara ute i garaget så passade minsann matte på att hågla med en av labbarna.....


Nåväl - jag ville inte vara sämre så jag passade på att mysa med Winstons husse så fort jag sedan fick chansen:


Så god fortsättning på er alla och min blogg forsätter under 2011 så ni vet hur jag har det.

Hälsningar från Colt - Coolt!

Häftigt att Colt hittade till min sida - har länge funderat på hur min storebror har det och nu skönt att få det bekräftat att han mår ju alldelles förträffligt. Lite avundsjuk blir jag då han verkar ha en ny brorsa i familjen han kan leka och stoja med när han vill. Jag vill också ha syskon men husse tycker inte som jag :-(
Önskar Colt och hela familjen i Sörmlänska skogarna en riktigt god fortsättning och hoppas att jag snart får se min bror igen. Matte skall söka åt Colts matte på FB så jag får se lite bilder på honom.  Voff Voff 

RSS 2.0