Husse & matte skall få HF - så jag får vara med goa Jennie

Jaha - ikväll så vill alltså husse och matte av någon anledning inte ha med mig ut på stan så jag skall få vara hos Jennie istället, men det tycker jag skall bli jättekul för hon är så himla go tjej. Lite vass i nyporna med mig när jag bits men annars så skrattar och busar hon mycket så vi skall nog ha riktigt trevlig ihop. Jag hoppas att hon har någon trevlig park vi kan besöka där nere i MALMÖ så jag inte bara behöver sitta i lägenheten hela kvällen när matte/husse är ute och roar sig. Imorgon kommer vi hem igen .... så det är ingen lång utflykt, men roligt att få göra nya saker hela tiden :-)

Voff Voff

Kul uppdateringar kring Bjuv utställningen ..

Fick ett mail från Sakos matte med riktigt roliga nyheter och tydligen så gick ju brorsan vidare i tävlingarna i helgen och blev 4:BIS valp. TOPPEN BRORSAN - Så skall dom tas!! Grattis!!! Både Sako och Kea gick vidare i utställningen och Kea ställdes i en grupp om bästa brukshunden och kom på 3:e plats. Vilken morsa jag har, eller hur!!!

Grattis till er båda och tack för att jag fick höra de glädjande nyheterna. Nu skall jag ladda om och komma igen jag också för man vill ju inte att släkten skall skämmas för en ....  Voff Voff !!!

Hundutställning i Bjuv

Lördag 22 Augusti 2009


Första utställningen någonsin för lilla mig. Oj oj oj så spännande. Nåja - nu fick ju inte jag vara med på den officiella utställningen utan i den inofficiella VALP klassen förståss.....
Det började redan igår när matte&husse tog fram schampo flaskan och tänkte bada mig så jag skulle bli ren och fin. Gillar ju inte riktigt det här med vatten men har insett att om jag bara accepterar det och står snällt så går det fortare över. Mattes systerdotter Jennie var på besök och kollade på hur duktig jag var och hon passade även på att dokumentera badet.


Pigg och rask i morse så väckte jag matte och tyckte att nu skulle vi kliva upp .... Jag ville ju iväg på det spännande äventyret och dessutom så skulle jag ju få träffa massa syskon. Hur kul som helst ju. Efter frukost och en lång promenad med både matte och husse så gav vi oss iväg. Husse kunde inte följa med idag då han hade andra äventyr att se fram emot så det fick bli matte och jag som hoppade in i bilen och begav oss iväg mot Bjuv. Som tur är det ju inte så långt och tog endast 15 minuter med bilen att ta oss dit. Väl framme så var det kaos på parkeringen och matte lite förvirrad då hon inte visste riktigt hur detta gick till. Men hon fixade biffen och snart satt vi bänkade vid ring nr 3 där vi skulle tävla och där fanns redan min mor Kea med husse Lennart, syster Benelli med matte Gun och två vänner, brorsan Sako med matte Eva H och efter en liten stund kom även syster Issa med matte Eva L (+ familj). Hur kul som helst att få träffa alla sina syskon igen. Saknade Colt som också var anmäld men som aldrig dök upp. Jag hoppas att inget allvarligt hänt med min storebror eller hans familj.
Här är jag som ligger och väntar:
Här har ni Benelli och Sako:
Så kom Issa till sist:

Sedan var det en enda lång väntan innan vi äntligen efter nästan 1½ timme fick komma in i ringen. Domaren var danska så jag förstod inte alls vad hon sa och knappt matte heller, men det gick ganska bra där inne tyckte jag för att vara första gången. Tycker jag själv iallafall. Vi säger ett stort GRATTIS till Sako som vann valp-hane klassen över mig och dessutom tog även hem hela valpklassen.

Jag var tydligen inte lika välutvecklad som Sako och domaren tyckte han hade kommit längre så då fick jag nöja mig med andra platsen, för denna gång - jag kommer igen :-))) Gick jättebra för Benelli också, men Issa var lite busig och hoppade ganska mycket. Inte lätt för hennes matte då att springa runt i ringen.
Här ser ni Gun som försöker tyda dommarens kommentarer om Benelli:
Här är Eva med Issa efter pärsen är över:
Lilla jag med matte:

Här ser ni ett samlingsfoto på oss alla syskon på plats:


Vi är också mycket stolta över vår mor KEA som vann sin klass och dessutom blev CHAMPION. GRATTIS!!!!


Så var det den bistra sanningen om mig - inte alls så dålig bedöming, jag är ju faktiskt bara 5 månader än.

Nu är det bara att se fram emot nästa omgång, som kanske blir i november på Malmö VALP utställningen. Där skall vi t.o.m. ställa upp i syskonklass så vi får nu se hur många syskon som vill ställa upp tillsammans, tror att vi redan är 5 som vill vara med - super kul!!


Voff voff på er alla!!


Börjar jag bli gammal ... redan ??!!

Denna veckan har jag alltså börjat på hunddagis. Allt går så fort och jag hinner inte riktigt med så därav att jag inte bloggat på länge, men jag har himla kul :-) Jättetrevliga tjejer som driver hunddagiset och mina polare eller ovänner busar på som bara den. Det är inte alla som gillar mig .... inte än i allafall. Verkar vara som de behöver lite tid att lära känna mig först så de förstår att jag bara vill ha lite kul när jag busar och springer omkring. När jag kommer hem på kvällarna så är jag helt slutkörd så matte och husse har börjat fundera på hur det är ställt med mig ... men lugn bara - jag kommer nog in i det så småningom.

Voff voff

Kul att besöka ett hunddagis ...

Fick följa med matte/husse och kolla in två olika hunddagis i onsdags kväll. Kul att se hur alla hundarna som går på dagis har det och var dom får göra när de är där. Måste säga att jag verkligen gillar det första dagiset bäst. En jätterolig tjej som tog emot oss driver stället och hon verkar vara en kul tjej med härlig inställning till busiga lilla mig. Mycket lukter och jag ville återvända in dit alla hundarna sover, för jag kunde tänka mig att flytta in omgående :-)

Sedan efter vi tittat runt och pratat med ägaren så åkte vi vidare till nästa ställe. Detta låg väldigt trevligt ute på landet, men det var väldigt många hundar i bur här och inte lika personligt som på det tidigare stället. Verkar dock härligt att få springa lösa på fälten under vintern etc. dock verkar rastningstiderna vara lite korta ....

Jag har berättat för matte/husse att jag ville hellre vara på första stället om jag nu absolut måste vara någon annanstans än hemma, och dom är ju så snälla att dom låter mig få som jag vill så på måndag skall jag påbörja en PÖVOVECKA på detta nya ställe för att se hur jag trivs och även lite hur dom trivs med mig (som om nu det vore något problem jag som brukar charma alla *Voff-Voff*)

Återkommer med rapporter nästa vecka om hur jag haft det ....
Fram tills dess så hoppas jag att alla mina fyrfota vänner får mycket motion och luft ute i naturen i helgen.
Hörs snart igen.   VOFF VOFF !!

Hunddagis - vad är det för något?

Matte säger att vi skall åka och titta på hunddagis i eftermiddag. Jag undrar vad det är för något? Har aldrig hört talas om något sådant tidigare och inte vet jag om det är något jag vill besöka heller, men jag får väl ge det en chans och se vad vi tycker om det ikväll. Tydligen skall vi beöka två olika för att se vad vi tycker om dem .....

Jag återkommer med en berättelse om vad jag tyckte .....  Voff Voff

Vad är det som har 4 ben och säger Mu Mu ???!!

Ja det visste inte jag i alla fall förrän i söndags när matte/husse tog med mig hem till "farmor/farfar" för att hälsa på ute på deras gård i Ljung. Aldrig varit där så det var spännande att springa omkring helt lös och bara lukta på alla djurdofter som kan förekomma på en lantgård. Nu har de ju inte längre några egna djur på gården förutom ekorren i granen och katten, samt lite vildsvin som kommer och går, men till min stora förskräckelse (eller var det nyfikenhet) så hade de inlånade kossor på tomten. Snacka om att jag blev både lite rädd samtidigt som fascinerad av dessa djur när jag fick syn på dem. Visste inte riktigt hur jag skulle göra ....  Lite skräckinjagande är dom nog allt.




Sedan efter lunch så fick jag avlägga två spår i skogen. Oj så kul och vad jag längtat sedan sist. Farmor är så snäll samtidigt som hon är sträng, men jag lyckades nog charma henne ändå för jag fick massor av mat när jag frågade så snällt som på denna bild. Vem kan motstå lilla mig då???


Fredags After Work på stan

Fredag 07 Augusti 2009


Då har man varit med matte på jobbet hela dagen så man var ju så rastlös när det äntligen blev fredag eftermiddag - men som tur var väntade en liten överraskning.....
Aha - mina "folks" hade bestämt sig för att ta en mysig tur ner till hamnen och njuta av det fina vädret och äta middag ute på restaurang och jag fick givetvis följa med. Vi skulle först ta tåget ner till stan men p.g.a. banarbete så var det inställt denna veckan så jag fick åka buss för första gången i mitt liv - spännande J. Är ju en riktig tuffing så det var ju inga som helst problem, men det var väldigt varmt på bussen så jag låg mest ner och bara vilade mig. Väl framme på Knutpunkten började allt det roliga. Så mycket spännande att lukta och titta på när man går i stan och det är så många trevliga människor som hälsar och ser så glada ut när de ser hur söt jag är (och detta trots att matte säger att jag blivit så stor nu). Kom fram en trevlig man i rullstol och riktigt klappade om mig - trevligt att jag kunde muntra upp hans dag så jag slickade honom ordentligt på handen, benen och i ansiktet.

Sedan så gick vi hela hamnpromenaden bort och spanade på alla människor, hundar, båtar och allt annat kul vi kunde hitta innan vi slutligen hittade en bra restaurang som passade "folksen".

Blev så kanonbra att jag kunde busa lite utanför "skynket" som delade av uteserveringen från promenaden, och där hade jag ju också världens bästa span och vaktläge. Så ingen kunde komma nära matte & husse utan att jag godkände det först. Riktig vakthund med andra ord.




Efter en lång och härlig kväll så var det dags att åka hemåt och då fick jag åka TAXI för första gången. Kändes lite otryggt då det inte alls var någon skön, fin, trygg bur så som matte/husse har i sin bil, men det gick ju ganska bra ändå och snabbt och lätt var vi hemma igen. Då passade jag på att få ett riktigt HOFFE ryck och busade av mig med husse innan det var dags för att gå och sova.


                             Tjong i medaljonen - voff voff.

På promenad i Pålsjöskog

Fick mig en härlig promenad med min familj i Pålsjöskog härom kvällen. Var så mycket nytt att lukta och titta på då jag aldrig varit där förut. Så man var rätt slutkörd när vi väl åkte hemåt igen. Det fanns massor av olika stigar och tydligen så skall jag få åka dit igen så vi kan ta nya/andra vägar nästa gång och riktigt utforska området. JätteKul!! Massor av människor som var ute och joggade, men jag var duktig hund och brydde mig inte om dessa utan hade fullt upp med att lukta på allt runt stigen och dra ordentligt i kopplet för att trötta ut matte&husse ordentligt. De måste ju också få motion :-)

Här ett kort på matte och mig när vi vilar lite på en stubbe.


Startat på en ny liten kurs ...

Matte och husse håller mig aktiverad och då vi inte hinner med några kurser från mitten September til mitten av Oktober då de reser iväg och jag skall få åka hem till Kennel-Mor så har vi nu börjat en ny liten kurs (valp-kurs igen) med en ny lärare. Jättekul och de har massor av roliga agility saker på planen som man kan få leka med efter kursen är slut. Så nu skall vi gå på denna kurs varje tisdag i 6 veckor så jag inte glömmer bort det jag lärde mig på förra kursen. Det var roligt att träffa nya valpar och helt andra raser mot de som jag fick träffa på förra kursen. Jag tror dock att jag är älst och kan mest då jag varit med förr :-))

Här ser ni några kort från tisdagens kurs:



Hittade en ny lek kamrat och vi hade himla kul när vi busade ihop.



Hittat en ny liten favoritplats - lugn och ro - bara för mig själv :-)

Ja man börjar ju bli lite stor nu - vägde 18.1 kg idag när matte tog upp mig på vågen. Detta märks också på att jag inte längre ligger så bekvämt i mattes/husses famn när de slappar i TV sofforna, så nu har jag hittat en ny liten favorit plats lite gömd från allt annat. Kryper in bakom sofforna mot fönstret, och somnar så gott på detta trånga lilla utrymme, och då jag har en super hörsel så hör jag ändå om matte/husse skulle gå iväg någonstans så jag vill följa med.

Här har de (my folks) dokumenterat hur gott jag ligger och sover:


Vadat i en bäck i Torekov ...

Lördag 01 Augusti 2009

I lördags så tog matte/husse med mig upp till Torekov. Underbart väder och jag och husse tog en jätte-lång och skön promeand längs stranden/havskanten medans matte gick på spa (som hon fått i 40 års present). Husse och jag hade det så skönt i det trevliga vädret och jag hittade en kul bäck att vada & leka i. Hur kul som helst :-)



Hade en underbar dag och det var både sol och skugga och så mycket roligt att titta/snusa på.


RSS 2.0