Valpkurs 4 - stadsvandring med mina kurs kompisar

Träffade min valpinstruktör uppe vid Kärnan inne i Helsingborg och han hade nog gjort en liten missbedöming då det var ett jätte evenemang i parken. Lågstadiet sprang nått lopp och det var folk överallt. Men det var ju också bra för nu kan man snacka om att vi fick social träning. Fick idag göra massor av saker bl.a.
* Öva koncentrationsförmågan och hålla mig till mina flockledare trots massa andra störande moment.
* Inropning på kommando utan koppel, även om det var mitt i stan.
* Se massor av springande barn och bara låta bli att springa efter dem.
* Gå nedför i trappor , oj så många steg det var från Kärnan och ner till centrum.
* Öva på att gå fot, men förstår inte varför jag får så ont i halsen och blir så törstig och trött ... det kan väl aldrig ha att göra med att jag hela tiden försöker springa före de som håller i mitt koppel, eller ??!! :-))))
* Trafik / brummande bilar och MC som kommer nära både bakifrån och framifrån.
* Sluta bry mig om alla töntiga människor, som blir helt "kollriga/stirriga" när de ser mig ... "Åh vilken söt hund ..."
* Gå in på Knutpunkten och kolla in vart man tar bussen eller tåget om man skall ut och resa.
* Vänta fint på grön gubbe och sedan gå lugnt över gatan.
* Självinsikt att det gör nog ont att hoppa ner i havet från den höga kajkanten = alltså låter jag bli.
* Dricka vatten ur fontänen ute på stan, så man inte är törstig.
* Passa på att vila så fort vi står stilla en stund, så jag orkar mera ... för man vet aldrig hur långt man kan behöva gå.
* Gå uppför en massa trappor ... oj det var ju kul ... så jag ville gå ner igen ...
* Inse hur skönt det är att komma hem igen, då man äntligen kan få bajsa i lugn och ro ... *ASG*

Som vanligt så har matte/husse tagit lite kort från bravaderna. Hm, undrar när de skall investera i den nya kameran så bilderna kan bli lite bättre..... hört talas om att matte kanske börjat att spana in en på Väla.
Å så gott jag skall sova i natt.

PS: Såg att min storebror kollar in min hemsida - Coolt Colt! Vi ses väl till midsommar hoppas jag eller om inte annat på valpträffen i Juli. Voff Voff!!

Härlig dag efter en annan som var mindre bra ...

Oj oj oj, min matte var inte glad på mig i måndags. Jag var på riktigt bus och bråk humör och ville bara bitas hela tiden, och gjorde inte nått som min matte sa. Retades och ställde till med allt jävelskap jag bara kunde hitta på, så min matte blev riktigt, riktigt ledsen på mig. Vi hade en "liten" dust och sedan fick jag ta och lugna ner mig lite.
Så Tisdag tänkte jag att nu skall jag minnsan ta och visa hur duktig och go jag kan vara ... (nåja - det visste hon ju redan, men tänkte att hon kanske glömt bort p.g.a. den jobba måndagen).
Så jag var helt fantastiskt underbar hela dagen och bara gosade, kelade, busade på snällt vis, gick fot (fast egentligen vet jag inte vad det är) och hjälpte matte med lite tvätt och städ hemma. När hon jobbade så lekte jag snällt med mig själv eller passade på att vila under skrivbordet. Vilken skön dag vi hade tillsammans!!! Kanske borde vi ha fler såna dagar ihop, då det var rätt så trevligt.

Igår kväll så fick jag följa med på shopping utflykt - och vet ni vad ..??!! Matte har köpt spårselen som hon lovade mig i söndags. Kul - den måste vi prova snart!!  Inhandlades också pålar så husse kan bygga nytt staket, då jag skall få större yta i trädgården. Har ju redan 300 kvm, men varför inte få springa på lite mera yta när det ändå finns bakom huset. Skall bli skönt. Sedan på kvällen så fick jag äntligen se vad de skulle använda det konstiga hålet i marken som husse hållt på att fixa med under sista helgerna. Har ju legat något konstigt överdrag som jag gärna ville springa på ... men husse har inte tillåtit detta tidigare. Nu åkte detta av och sedan gick husse ut i morgonrocken ... hm undra vad som händer här ... jag måste genast sluta slumra inomhus och följa med och undersöka. Matte tog med koppel och kamera så vi kunde fota lite och här ser ni resultatet. Undra om jag vågar hoppa i någon gång längre fram :-)
Bus hemma på gräsmattan

Efter att ha spårat så duktigt i eftermiddags på valpkursen så däckade jag och matte hemma en stund. Men sedan var det full fart igen när jag fick tag i en tom CocaCola kartong. Snacka om roligt att få busa runt med detta hemma på gräsmattan. Så mycket skoj man kan ha det med vanliga gratis prylar hemifrån - behöver ju inte dyra leksaker från djur affären ju :-)Snart dags att hoppa i säng - men nu har matte suttit alldelles för länge framför datorn så det är dags för en liten kvällsrunda ute innan vi kryper till kojs.  Voff på er alla!!

Valpkurs nr 3 = Spårträning i skog

Oj oj oj - detta är ju det bästa som bara hänt mig. Dvs att matte och husse verkligen tagit mig med på en valpkurs direkt för vi har så mycket kul när vi är med instruktören Benny och tränar.
Idag, då har vi åkt iväg till skogen och övat spårning. Tänk att jag, som bara är 10 veckor, faktiskt var super duktig på detta. Jag fick 10 poäng av 10 möjliga av läraren idag. Tre av fem hundar fick samma höga betyg, men förstår ni vilken bra klass jag hamnat i :-)
Först så fick matte/husse öva med att lägga köttbullar under en spårapport (träpinne). Mums vad gott det var med köttbulle - det hade jag aldrig smakat förrut. Matte/Husse blev så glada för att jag fann spårapporten, jag var mest glad för den nya goda godbiten jag fann under.......  Sedan när vi övat på detta några gånger så gick husse iväg rakt ut i skogen och stannade till två gånger på vägen. Konstigt tyckte jag, och inte fick jag följa med heller. Efter ett tag så fick äntligen matte och jag ta upp spåret, och Benny (instruktören) gick brevid och kollade så det gick rätt till. Jag nosade på ganska bra och efter ca 50 meter så hittade jag spårapporten och fick då mer köttbulle. Detta var ju kul!!! Sedan gick vi ca 50 meter till och där fanns ytterligare en markering som jag hittade klockrent.

Hur kul som helst att vara ute i skogen och leta/spåra. Givetvis togs det lite bilder, även om jag måste säga att matte faktiskt fotar bäst; för om ni kollar in bilderna nedan så ser ni ju att husse mest får med mattes "röv" än på mig som spårar så duktigt. Får nog skicka honom på fotokurs *ASG*.Matte har lovat att jag skall få en sele och spårlina till veckan så vi kan fortsätta träna.

Sedan medans vi väntade på alla andra så passade jag på att utforska allt kul i skogen. Ni ser också en av mina kurskamrater, danska Luca och hans danska matte/husse. Han är 6 månader och kan ju redan jättemycket, men är en bra inspiration till mig om hur duktig man kan bli. Jag skall minnsann visa dom alla hur duktig jag kan bli ... tycker ju att det är kul att träna.På onsdag är nästa valp kurs och då skall vi träffas vid Kärnan inne i Helsingborg. Stadsträning = Spännande!

Långt gräs är ju superkul

Hittar så mycket roligt att leka med hemma på tomten där jag bor. Husse och matte låter mig springa ganska fritt, och helst när jag får vara på baksidan av huset när husse skall till att grilla på kvällarna så är det extra roligt.
Igår lördag när husse stod och grillade köttet till kvällsmiddagen så hade jag så roligt med det långa gräset som jag fann vid husknuten så jag bara busade loss :-)

Matte tog lite bilder så vi kan dela med oss av hur kul jag hade det.


10 veckor och väger 7 kg

Oj jag glömde ju berätta hur bra jag mår och hur mycket jag gått upp i vikt denna veckan. Husse vägde mig idag och då fick jag veta att jag vägde hela 7 kg nu. Stor kille har jag blivit !!!!!Voff Voff på er alla!

Hjälpa matte och städa

Är så fascinerad av den lilla låtande saken som matte ibland plockar fram ur garderoben för att städa upp efter mig när jag ätit ur blomkrukorna och dragit in massa gott gräs från trädgården så jag bestämde mig idag för att hjälpa till lite grann.
Besök på sjukhuset

Nej nej nej det är ju inte jag som är sjuk, utan min matte&husses kompis Pelle som vi åkte och hälsade på. Då jag är en sådan söt lite charmör verkade det som det var många som blev glada av att bara se mig och drog på smilebanden när de gick förbi oss, och några stannade och pratade också. Pelle, ja han hade nog ont för han satt i rullstol och kunde inte leka och stoja omkring med mig, men jag hoppas att han snart kryar på sig så vi kan umgås lite mera. Kanske lyste jag upp hans dag bara genom att hälsa på :-))

Voff Voff

Kul att leka med Winston

Helgen har varit mycket trevlig. Hela dagen i lördags så fick jag vara ute med husse och påta på i trädgården. Poolen skulle fixas till så vi kan bada om några veckor och det var lite tvätt och städ som gällde. Sedan så har jag tuggat så mycket på mattes Rododendron buskar så dessa fick ett staket runt sig så de överlever från mitt tuggande :-)

Jag fick lov att ta en vilostund hos matte - då det var så utmattande att springa runt ute hela dagen.


På kvällen så kom goda vänner till husee och matte på middag och med sig hade de sin hund Winston. En Golden Retriever på 5 år som var hur kul som helst att leka med. Vi stojade hela kvällen och på söndagen var jag helt slut!!! Låg bara och sov hela dagen - var en tuff helg.

Se vad fina vi är:PS:   Även om jag var slut på söndagen så var vi iväg på valpkursen. Jättekul. Både matte och jag fick beröm, men vi fick också veta att vi behövde öva vidare på andra saker. Så nu är det bara köra hårt med matte och husse under veckan så jag är riktigt duktig nästa gång på kursen. Förresten så skall vi nog ut i skogen och spåra då ... vet inte riktigt hur det går till men snälla valpkurs instruktören Benny lovade att visa mig :-)

Hm - jag har ju faktiskt fyllt 9 veckor idag

Så GRATTIS GRATTIS till mig och alla syskon!
Matte vägde mig och jag har minsann växt ordentligt. Väger 5,6 kilo nu - oj oj oj ..
Dessutom har matte beställt tid hos den bästa veterinären som hon bara kunde hitta i Helsingborg till mig då jag behöver min kära Parvo spruta när jag blir 12 veckor och sedan så skall jag faktiskt få en "utomlands"-spruta också samt pass så jag kan få följa med om/när matte&husse åker till Danmark eller Tyskland ... eller vem vet kanske längre bort än så ...

Min husse är faktiskt en mycket uppskattat chefsmekaniker i ett motorcykel race team som brukade åka världen runt och tävla. De har varit så väl i Japan, Kina, Qatar så som Frankrike, Italien och Spanien .. men även i Nederländerna och i Tyskland så man vet aldrig när jag kan få åka utomlands. Även om teamet egentligen lagt ner så brukar husse bli tillfrågad att åka ut och vara med på ett race eller två.... om jag bara fick följa med ... va kul !!!

Puss, Voff och slick!!
Kolla in Husse här hur gott man kan må i depån - jag vill ligga brevid :-)

Pappa tycker om mig och jag vet att det är saaaaannnntttt ...

Jodå - han har minsann hållit utkik och spanat in min fina blogg. Han säger att jag skall göra mina föräldrar stolta och det försöker jag göra varje dag. Blev så jätteglad när jag såg att han kommenterat här på bloggen. Tack pappa!!
Hoppas matte&husse en dag tar med mig till husse och hälsar på.  Har ju inte sett dig så ofta .... så det vore kul att träffas fler gånger. Men du kommer väl på valpträffen hoppas jag så vi får umgås och jag får visa hur fantastiskt duktig jag är :-))))

Annars idag så har jag fått åka bil ensam med matte, och jag börjar bli rätt duktig på detta tycker jag iallafall. Fick massor av beröm och massor av bästa hundmaten jag någonsin smakat. Min kennelmamma har berättat att annan hundmat än jag äter är bättre än godis och ack vad hon hadde super rätt - jag har aldrig smakat bättre :-) Blir helt galen ju när jag känner lukten av detta underbara goda mat.  Ja är man snäll så kanske man får mera :-)))

Bifogar några bilder från min dag samt mötet med min mattes fd. lilla bebis som numera är nr 2 efter mig i rankordningen då jag är minst.

Voff & Voff !!!

Dag 7 - Torsdag , snart en hel vecka här i Ödåkra

Finns så mycket att göra här och husse har mycket kul prylar i garaget som jag får vara med och leka med. Idag så hittade jag ett rep och genast förstod husse vilken bra lek kompis detta skulle bli. Sedan fick jag vara med när husse städade poolen och sopen var en riktigt kul pryl och sedan till sist så var det dags för en liten kontroll på mina vassa och fina tänder.  En dag med massa kul saker ..........så kul och med så action att matte nästan inte hinner med att fota...

         

             Vov - Slick & nos gos på er alla

Dag 6 - onsdag och jag hjälper matte att jobba

Så idag var det tur att jag var på plats då matte verkligen behövde hjälp. Hon har väldigt mycket att göra på jobbet nu och tyvärr så är det mycket strul med en leverantör som gör att hon ibland blir lite uppgiven :-(
Tur att jag fanns på plats. När hon var ledsen så tröstade jag henne med massor av kramar och slick i ansiktet och då blev hon glad igen. Sedan så hjälpte jag henne att jobba. Spana in mig på kontoret.

Dags att börja skriva lite ... så nu måste jag återgå till uppgifterna - VOFF VOFF VOFF ...
Dag 5: Tisdagen och jag börjar skymta en vardag....

Kanske är det så här veckorna ser ut när Matte jobbar. Ja jag vet inte men måste säga att Tisdag såg ungefär ut som Måndag och matte jobbade framför datorn hela dagen, men tog sig massor av raster för att umgås med mig.

Jag har redan blivit äldre och duktigare. Oj vad en hel dag och lite erfarenhet kan göra. Jag lär mig snabbt :-) Nu får matte duscha någorlund ifred och jag ligger snällt på hennes kontor när hon jobbar. Har också skaffat mig bättre koll på hela huset så nu behöver jag inte springa runt som en yr höna längre utan kan t.o.m lugnt ligga i hallen och ha full koll på vad som händer.

Här är några bilder när jag vaktade från hallen igår:


Riktigt busfrö eller en total slöfock

Jaha idag så var det tydligen nya rutiner som gällde. Husse vaknade först för omväxlings skull och gick ut med mig första morgonrundan, innan jag snällt fick krypa till kojs en stund till innan matte's väckarklocka ringde. Då var Husse försvunnen - hm undra vart han drog iväg ... ville han inte leka med mig idag?

Matte och jag gick och postade en massa kuvert i gula brevlådan innan jag fick lite frukost att äta. Sedan var det den hemska duschen igen .. oj oj oj vad det skvalar och tänk om matte drunknar där inne .. så jag ylade lite efter hjälp men ingen kom :-(   Jag blev så glad när hon kom ut igen och var hel och fin. Jag tvättade henne ordentligt med min tunga så hon blev ren. Men sedan så var det tydligen jobb, jobb och jobb som gällde och jag fick leka med mina fina leksaker på hennes kontor. Verkar vara en konstig manick som hon knapprar på under hela dagarna och mycket konstigt hon pratar i telefonen ... kan det verkligen vara ett roligt jobb ... Tydligen tycker matte det då hon jobbat snart 20 år i företaget, men det kändes så superskönt att hon verkligen kom ihåg att hon hade en liten bebis som mig. För vi tog massor av raster och gick ut och lekte i trädgården och på lunchen så var vi ute en hel timme och njöt. Underbart!


Där imellan så slocknade jag totalt under skrivbordet, och sov så länge att matte nästan trodde jag var sjuk. Jag skulle ju bara ladda upp batterierna så jag orkade inför kvällen. Om (!!!) jag stojade sedan när husse kom hem och busade med mig. Han hade varit borta hela dagen och jag tror han saknat mig för han busade och busade och busade med mig. Hur kul som helst!!!

Jag har blivit en jordhund, grässklipparhund, rabatthund och en riktig trä-bitar-hund. Fick världens bästa träpinne av husse att leka med och den gav jag mig på direkt när jag fick den. Se bara hur jag tuggar!!Undra vad vi skall hitta på imorgon ... längtar redan!!

VOFF VOFF från mig


PS:   Undrar hur alla mina syskon har det ?? Hoppas de har det lika kul som jag :-)

Dag 3 - oj oj vad det händer saker här ...

Kan inte tro det att jag fått en egen blogg att verkligen berätta om allt jag får vara med om. Hur kul är inte det!!?? ...

Det går undan här och jag njuter hela tiden .. undra vad husse och matte tycker ...
Imorse så fick husse upp och rasta mig redan kl 04:00 (allt bara för att han inte ville torka upp lite kiss från golvet) och sedan var jag ju nödig igen kl 06:00 men då tog matte vid igen och följde med mig ut. Sedan tyckte dom tydligen att vi skulle ha lite sov morgon iallafall så jag fick allt vackert vila en timme till innan de äntligen kom upp och lekte med mig och såg till att jag fick frukost. Dom säger jag ... ja det var ju faktiskt, som vanligen , min matte som steg upp och tog hand om mig. Hon är allt bra go min matte ;-)

Sedan fick jag en otäck upplevelse när matte bestämde sig för att testa hur det skulle bli på måndag morgon när vi blir ensamma och ingen annan som kan passa på mig. Så hon tog med mig in i badrummet medans hon duschade - herregud jag trodde ju först att jag var helt ensam och sedan kände jag mig instäng och inte nog med det när jag väl såg vattnet skvala ner över min matte så trodde jag ju att hon behövde räddas från att drunkna ... Oj Oj Oj vilket liv det blev på mig för inget får ju hända min matte och inte vill jag vara instängd heller ..... Så här efteråt så kanske jag kan erkänna att det var ju inget farligt, men hur skulle jag veta det då ??? Hade ju inte varit med om detta tidigare. Förhoppningsvis går det bättre imorgon när matte börjar jobba och detta blir en rutin.

Förresten - jag har ju glömt att berätta att vi piskade matte i Yatzi igår :-)  Husse inbjöd till en match och som vanligt så vann ju min matte över husse utan problem i första omgången, men sedan så tog han med mig i matchen och kolla hur bra vi är - behöver jag säga att vi vann andra omgången när jag var med !!! :-)))))


Under dagen har vi lekt massor och jag har varit med husse när han fixat i jordhögar så väl som städat i fiskdammen hos guldfiskarna - dom jag för övrigt var med och matade idag. Kolla hur väl jag vakar över honom så han inte ramlar ner i fiskdammen.


Husse och Matte har sedan kollat runt för att hitta den allra bästa valp kursen för mig. Några blev ratade redan igår men sedan var det en av deras favoriter som tyckte att jag faktiskt var så STOR och KLOK att jag kunde börja redan idag på kurs. Oj vad jag växte och blev stolt då!!! Så vi har varit iväg på den första kursen redan idag och jag var lysande. Vi fick visa hur duktiga man kan vara på att gå brevid och ha kontakt, lite sitt, ligg, stå och sedan inkallning utan koppel. Gick så där för husse för jag hade ingen lust att springa till honon när han ropade ... varför skulle jag det när jag hade det bra där jag satt hos instruktören. Sedan fick vi göra om övningen men med matte och då blev jag ju så glad och kunde inte hålla mig utan bara måste ju springa till henne och visa hur duktig jag är. Oj vad hon blev glad och jag fick godis !!!! Mmmmm!!!

Nästa söndag så är det ny kurs och tills dess så skall jag öva jätte mycket och vara jätte duktig, för det är så kul!!!

En annan upplevelse som jag var med om idag var inte alls lika kul :-(((((((((((
Matte hittade en fästing på mig som husse sedan fick ta bort. Usch!! Inge kul alls! Så sedan åkte matte och köpte ett fästinghalsband till mig som min kennel rekommenderat. Så nu hoppas jag det inte händer fler gånger för det var riktigt otäckt när husse skulle ta bort det hemska odjuret från mig. Aj och Usch såna otäckingar vill jag inte ha på mig. Tur att mina flockledare upptäckte detta och kunde hjälpa mig att slippa odjuret. Tack!!

Ikväll så har jag varit lite slut på med tanke på allt som hänt under dagen, men inte tillräckligt slut på för att inte hinna leka ordentligt med den härliga gräsmattan och alla maskrosor. Se bara hur roligt jag har .... (matte fick bara med hälften av alla krumelurer jag gjorde)Sedan kommer alla kosterna utanför grillen där jag bara älskar att leka:

Sov så gott alla där ute - jag måste iväg nu och se till att mina flockledare inte slappnar av för mycket och faktiskt tror de skall få sova inatt. Vi hörs - VOFF !!!

Dag nummer 2 hemma i nya hemmet

Oj oj oj ... här har det hänt massor av grejer och jag tror att husse & matte kanske inte riktigt hängt med på hur snabbt saker och tinger händer i mitt aktiva liv.
Igår när vi gick till sängs så hade jag fått en jättefin säng precis nedan för mattes säng så hon kunde klappa på mig när jag blev lite orolig. Så härligt och hon är så omtänksam så hon låg vaken extra länge och klappade på mig = SKÖNT!!
Sedan inatt vaknade jag som vanligt före 01 och insåg att jag måste ju ut på sista kiss rundan. Matte hade somnat så jag fick väcka henne genom att hoppa upp och pipa vid sängkanten. Hon vaknade yrvaket och fattade genast galoppen. Vilken klock matte jag har. Hon snabbade sig upp och tog med mig ut i hallen på väg till ytterdörren för att komma ut i trädgården...... Nja - hon skulle nog ha vaknat till lite till för vad hon glömde var ju att larmet var på så när vi kom till ytterdörren så gick larmet och det tjöt till och sedan ringde telefonen från Securitas Direct som vaktar vårt hus. Matte svarade yrvaket och bad om ursäkt att hon glömde larma av .Inga problem - det ordnade sig och äntligen kunde vi komma ut i trädgården. Dock frös matte så mycket så hon gav mig ju inte ens tid att hinna kissa färdigt ...... dessutom tyckte jag det var otäckt med det blöta gräset och hur skulle man kunna kissa då (?).  Ja detta fick hon tillbaks snabbt för när vi kom in igen så gick hon på toaletten och när jag hörde hur skönt det skvalade så kunde jag ju dessvärre inte hålla mig längre utan blev tvungen att kissa jag med. Första gången hos min nya familj :-(   Så skönt att min matte fattade direkt att detta var ju hennes fel och jag fick inget skäll alls utan hon tog snällt hand om mig och torkade upp allt innan vi sedan kröp ner till sängs igen. Vilken super matte jag har!! :-))

Dag nr 2 och jag är ju ivrig att utforska vidare vart jag har hamnat. Egentligen skulle ju husse vakna nu på morgonen och gå ut med mig, men inte då ... han verkar sova som en stock ... vad göra ... då får man ju väcka matte för här kan jag ju inte ligga kvar när jag är så nödig. Klockan är ju för attans efter 06.30 och nu får det vara nog.....   OK jag hoppar upp och kvider lite i mattes öra och vips så vaknar hon och igen fattar hon galoppen snabbt som bara den. Trött är hon då hon tydligen inte är van att vara lyhörd för bebisar som jag. Dock gör hon ett bra jobb!! Hon tar med mig ut, och denna gången utan att larmet går **ASGARV**.  Hon bättrar sig :-) Väl ute så mår man ju som en prins då man har en hel trädgård att springa runt i och man kan kissa precis vart man vill.  När morgon bestyren är klara så springer vi in och väcker sjusovaren till husse som tydligen inte hört mig alls att jag ville gå ut. Nå ja - detta skall vi nog ändra på ... vänta bara ... jag ylar bättre nästa gång.

Klockan är endast 08:00 och vanligtvis så är nog inte husse&matte uppe så här tidigt på morgonen när det är helg. Nu är det dock andra tider och jag skall nog allt lära dem. Fick god mat och mycket gos. Trivs toppen här!! Sedan blev det dags att åka iväg till bageriet för att fixa färskt bröd till husse & matte. Då jag inte får gå så långt så tog matte mig cykelkorgen och så cyklade vi iväg. Attans vilken kille jag är - lite otäckt i början - men sedan var det ju hur fräckt som helst att få åka runt på cykel. Kolla in mig så tuff jag är:


Å vilken mysig frukost de hade och jag kunde skutta runt precis som jag ville både ute och inne då husse ju byggt ett sånt fint staket igår så inget kan hända mig när jag springer ut.
Sedan har vi varit på utflykt på stan och jag fick åka bil igen - vet inte riktigt vad jag tycker om det än men det visar sig.

Husse & matte leker så mycket med mig så jag tar helt enkelt slut på dom. Matte var tvungen att få sova en stund på eftermiddagen för hon hade inte sovit så mycket inatt när hon vaknade över mig. Så husse skulle passa mig alldeles ensam en stund och hur bra är han på det då ??? !!! Fick lov att uppfostra honom lite - den hårda vägen !!  *smile*
Han trodde minsann att han bara kudne gå iväg hämta ett papper på kontoret, men  då fick jag nog. Lämna mig på detta sättet helt ensam i köket med kompostgaller i dörren och tro att jag bara skall sitta där. Nej, jag visste minsann hur man öppnade och sedan gick jag ut i hallen och kissade demonstrativ - så nu gör han inte om detta !! Han fick lära sig att man inte kan lämna mig hur som helst. Vad då bara tog 3 sekunder - för mig var det ju som flera timmar. Lärde han sig inget på valpkursen han gått inför min ankomst?.

När det senare visade sig att det inte blev någon ballongfärd för husses föräldrar så fick jag ha dem båda hemma hela kvällen. Mysigt. Dom har köpt en "Agility tunnel" till mig och den gillar jag jätte mycket så där har jag sprungit massor i eftermiddag. Annars så känner jag mig så trygg och säker hemma här och mår så gott. Vi var också ute på en promenad och postade iväg ägaranmälan till SKK så matte verkligen står registrerad som min ägare. För tänk om jag kommer bort, då måste de ju veta vart jag hör hemma.

Kolla in vad fin min husse och jag är samt hur slut jag blir på allt lekande.Wow vad stor världen är utanför min kära kennel ......

Hej där,

Jag heter egentligen Hässlehoffs Luger-Keason men min nya matte och husse har bestämt att jag skall heta Gizmo i vardagstal. Visst är jag väl söt så här när jag anlänt till mitt nya hem.


Jag har bott hos världens bästa kennel morsa - hon heter Lena och hon har lärt mig allt jag kan. Jag är störst, bäst och vackrast och just därför så tror jag att jag fick komma till min nya husse och matte bara för att jag är så super underbar.

Det var sagt att min nya familj skulle komma och hämta mig klockan 10.00 den 08 Maj 2009 ...sekunderna gick och sedan blev det till minuter och inga kom. Hm ...vad har hänt ?? .... Två av mina syskon fick minsann besök av sin nya familj så varför kom inte mina ?? Ville de inte ha mig ?? ... aj aj aj ... attans skulle jag inte få några nya föräldrar när alla andra av mina syskon skulle åka iväg ??

Man hinner tänka många tankar ... mest om hur gott joden smakar, eller hur underbar det är att springa på ängen hos Lena eller hur gulliga alla de andra familjerna som var på besök är och de klappade på mig trots att det egentligen inte var mig de skulle ta med hem. Livet var nog inte så tokigt ändå .... men ...nja .. kommer dom aldrig ...
Aha - nu hör jag ljud av en tysk härlig underbar bil - min nya familj kör ju AUDI :-)
Vilken tur - jag som heter Luger och då måste jag väl ändå vara tysk, eller ??
Å nu snurrar det i huvudet .... jag är ju bara valp och hur skall jag veta varför eller hur allt går till ???

Jag är ju bara så glad och viftar på svansen när min nya familj äntligen kommer. Dom är goa mina nya ägare :-) Dom säger bara söta och snälla saker och håller mig under koll när det kan hända farliga saker. Gillar jag!

Kolla bara hur glada de blev när de kom och äntligen fick se mig igen.

Efter massa ordentlig information från Lena om hur väl min nya familj måste ta hand om mig så åkte vi äntligen iväg mot min nya bostad. Oj - Usch så hemskt det blev. Först var jag stolt att få lämna kenneln först men sedan så insåg jag ju att ingen av mina syskon var med mig längre och mamma sedan länge borta. vem skulle jag nu leka med ?? Så jag passade på att yla i bilen lite ... ja det hade nog att göra med att skogsvägen från Lena & Per är ganska läskig också men mest var det för att jag saknade mina syskon och min mor KEA. Vart tog dom vägen ???

Min nya matte höll mig dock välidgt tryggt och efter en stund så tyckte jag det var ganska mysigt att åka med i Ådi (Audi) på väg till mitt nya hem. De tog massa bilder på vägen och här kommer några av dem:Å så jag njöt av att ligga i mattes famn, men sedan så blev jag så längtasfull igen och då ser jag ut så här:

Men visst har jag en fin tunga :-)

Efter en stund så fick jag ligga i husses famn - det var också så mysigt :-)


Å så jag njuter .... mys pys ....

OK - nu skall jag berätta om hur mysigt  det var hemma i min nya bostad. Eller förresten - kolla in dessa bilderna med mig och min nya familj och vad underbara de är :-)

Oj - nu skall husse bygga nått - då vill jag vara med ...Kolla in vilket fint staket min Husse har byggt - jag måste vakta !!!!Oj - vad händer här då ... en damm ... det porlar .. vad sjutton ligger där i ???Men min nya familj har ju andra husdjur än mig ??? Hm ... hur skall jag ta detta .. nåja .. jag fixar det senare när de vänder ryggen till ..... hi hi hi hi ....

Jag har haft den mest underbara dagen ... OK - nytt hem aldrig kul men med dessa som husse och matte tror jag att jag har hamnat i himmelriket. Finns så mycket kul att göra och de har skaffat många goa ställen där jag kan vila/sova på och sedan leker de med mig och ni skall bara veta en sak ................JAG HAR INTE PINKAT INNE EN ÄNDA GÅNG SEDAN JAG KOM HIT!!!!!!!!!!!!!

Se så kul vi har det :-))


Se bara så gott jag mår ... helt utslagen efter all lek och skoj ....

Vi hörs snart igen. Sov gott!

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0