På semester hos kennelmorsan

Min kära husse körde igår iväg mig hem till Lena och Per och nu skall jag bo här i 21 dagar tills husse/matte kommer hem igen. Dom skall ju gifta sig och sedan åka på smekmånad och då får jag inte följa med :-(
Jag tror dock att jag kommer ha det riktigt skönt och bra här på Hässlehoffs. Matte grät en skvätt när jag åkte iväg så jag fick vara extra gullig med henne innan vi drog.

Så nu blir det ett uppehåll i bloggen på 3 veckor innan jag är hemma igen. Ha det så skönt!! Voff Voff!!


Mår inte så bra ...

Usch - jag har fått vara till veterinären och röntga mig och det var ingen kul upplevelse, även om jag skötte mig ganska bra när jag var där. Har lekt så mycket och hoppat snett att jag fått en kraftig sträckning i vänstra ljumsken fram och haltat i några dagar och i måndags så tyckte min dagisfröken att det blev lite väl mycket haltande på eftermiddagen så hon tog och kände efter ... AJ AJ AJ vad jag skrek. Gjorde ju jätteont när hon vek mitt framben eller drog det rakt ut och uppåt. Matte kom som ett skott när Lotta ringde och sedan var det raka vägen till Din Vet för undersökning. Eftersom matte & husse snart skall åka bort och jag skall få spendera semestern hos Kennel Matte på Hässlehoffs så gjorde den snälle veterinären en grundlig undersökning inkl röntgen. Då kom han in och stack mig i rumpan ... hm !! Han var kanske inte så snäll ändå .... Jag blev jättekonstig och kunde inte röra mig utan hamnade som en hög på golvet och bara dåsade till. Matte satt med mig hela tiden, och jag kunde se henne men inte röra mig speciellt mycket. Vilken otäck känsla. Sedan så fick jag in på ett konstigt rum med konstiga apparater och det fotades och drogs i mig utan att jag egentligen visste hur det gick till. Var som en zooombi ... usch .... Efter ett tag så var undersökningen över och jag fick en ny spruta i rumpen och sedan nedlyft på golvet för att vakna upp. Sköterskan sa att det skulle ta ca 10 min att vakna upp, men ack vad de bedrog sig för vi HOFFAR är starka hundar så jag var uppe redan efter 3 min. Nåja, det kanske gick lite vingligt då jag kände mig helt bakis men upp kom jag :-)

Ordineringen från veterinären: 14 dagars vila och inga lekar med andra hundar. Ta det mycket lugnt och bara gå ut och kissa typ i sakta mak samt äta lite antiflammatoriska piller. Inga vilda hopp och bus alltså på den närmsta tiden, men jag skall nog kurera mig. Just nu är jag dock väldigt låg och tabletterna har gjort att jag är lite krasslig i magen. Får se om det blir bättre annars kanske jag måste sluta äta dem, men det kanske bara är en invänjningsperiod.

Matte tjuvtog några bilder på mig inne hos veterinären:PS: Veterinären sa att jag var FJOLLIG - vad kan han mena med det??  :-)

Julgris - är jag en julgris ???

Jag vet ju inte ens vad en julgris är för något men i förra veckan när jag lekte ute på gården och hittade jättegoda (röda!) äpplen som hade ramlat ner så hörde jag bestämt att matte&husse nämnde något om att jag såg ut som en julgris. Kanske skulle det bli jag som fick dekorera bordet när vi åker hem till Norrland i jul.... Hur skall jag kunna ligga still och dekorera någonting överhuvudtaget jag som är så super aktiv :-))
Nåja vi får väl se hur det blir den saken, men en sak vet jag och det är att det var hur kul som helst att springa runt och låta husse jaga mig på gräsmattan. Titta så roligt vi har det.

Bara så ni vet så planerar vi att resa till Dorotea till julen, och då vet jag att matte hoppas att jag skall få se mycket snö så jag kan busa omkring riktigt mycket.


Visst är jag väl sötare än en julgris??!! 

Länge sen sist - men här är jag ...

Oj vad tiden går fort och matte har så mycket att göra så hon hinner aldrig hjälpa mig skriva i min blogg ... men nu så äntligen skall vi väl kunna uppdatera lite grann så ni vet vad som händer i mitt liv.

Jag växer och frodas som bara den och trivs jättebra på dagis. Är helt slut när jag kommer hem på kvällarna och lerig har jag blivit också men det visar ju bara att jag är aktiv och ute istället för att vara en passiv sov-hund. Eller hur?!! Gillar att vara hos Lotta/Linda och är glad att husse/matte valde detta dagiset :-)

Härom veckan så fick jag följa med in till stan en stund och när vi promenerade runt där så passerade vi en damm full av vatten. Jag är nästan inte alls rädd längre för vatten och hoppade glatt i och traskade runt och drack lite grann då jag var törstig. Kul!! Matte och Husse blev så chockade att jag frivilligt gjorde detta så de passade på att fota lite:


Sedan har jag också fått en ny härlig sovkudde (då min gamla favorit hamnat på dagiset) så se här hur stolt jag ligger och vaktar i vardagsrummet hemma. Myser att vara med familjen :-)


Husse & Matte tycker det är lika roligt som jag att åka ut till skogen och jag får spåra, så vi försöker komma iväg varje söndag om det går. Nu senast så lurade dom mig lite genom att helt plötsligt börja lägga handskar i spåret. Hm - jag som bara gått på pinnar förut och dessutom blivit jätteduktig på detta blev helt förvirrad över varför husse tappat sina handskar när han lagt ut spåret ... nåja - jag skall nog komma underfund med detta också så småningom. Här är två bilder från i söndags när vi var ute:


Hoppas att ni alla har en underbar vecka och förhoppningsvis kommer lite mera uppdatering inom kort ... kommer att handla om jul och äpplen :-)  VOFF VOFF

RSS 2.0